Emotionele gebeurtenissen

Emotionele gebeurtenissen die je blijven raken

Emotionele gebeurtenissen vinden voortdurend plaats in ons leven. Ze vormen je, ze maken je tot wie je bent. Je leert er mee om te gaan en je wordt er meestal sterker of wijzer door. Er zijn echter situaties die zo’n grotere impact op je leven hebben dat ze je in het dagelijkse leven gaan belemmeren. Het maakt niet uit of het een eenmalige gebeurtenis is of een situatie die blijvend is (bijvoorbeeld bij ziekte). Het gaat er niet om of het recent is of lang geleden. Als emotionele gebeurtenissen je blijven raken, dan is er hulp nodig.

Wat jou kan blijven raken:

  • Ziekte van jouzelf
    Emotionele gebeurtenissen

    Wanhoop en verslagenheid

  • Ziekte van een dierbare
  • Scheiding
  • Ongeval
  • Verlies van een partner, kind of andere dierbare
  • Een oud of recent trauma

Belemmeringen in het dagelijks leven

Slaap je slecht door deze emotionele gebeurtenissen, pieker je veel, voel je je ongelukkig, ervaar je stress, kun je je moeilijk concentreren? Heb je moeite om de gebeurtenis een plek te geven? Dan is het belangrijk om aandacht te schenken aan alles wat jou hierin bezig houdt.

Emotionele gebeurtenissen een plek geven

We hebben vaak de neiging om de ‘draken in ons leven’ uit de weg te gaan. Maar juist door er met aandacht naar te kijken, gaan we ze begrijpen en kunnen we nieuwe strategieën vinden om er mee om te gaan. Met behulp van gesprek, kunstzinnige expressie of systemisch werk krijg je inzicht in je situatie waardoor er verwerking plaats kan vinden.
Je kwetsbaarheid verandert in groei.

Thema’s die aan de orde kunnen komen:
– De gebeurtenis(sen), het trauma
– Inzicht en acceptatie
– Rouw en verwerking
– De toekomst, hoe zie je die voor je

“Bedankt voor je bezielende leiding die mij veel ruimte heeft gegeven om mijn verdriet te verwerken”
Joery