Marjolijn Engelhard

 

Marjolijn Engelhard

Marjolijn Engelhard werkt al jaren als docent en therapeut aan het welzijn van mensen.

” Ik ben aan de Hogeschool Leiden opgeleid tot Kunstzinnig Therapeut. Dat is een opleiding waarbij de kunst als therapeutisch middel wordt ingezet in het therapeutische proces. Na deze HBO opleiding heb ik als docent gewerkt aan de Hogeschool Leiden bij de opleiding Kunstzinnige therapie. Bijna tien jaar heb ik met veel betrokkenheid en enthousiasme met studenten gewerkt aan hun persoonlijke, kunstzinnige en therapeutische vorming. In de eerste twee jaren deed ik daarnaast in de avonduren de kunstacademie in Den Haag.Naast mijn opleiding tot kunstzinnig therapeut en de opleiding systemische werk (familieopstellingen), heb ik een ruime ervaring met emotioneel lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie. Door deze achtergrond ben ik breed georiënteerd en put ik uit veel bronnen om mensen te begeleiden bij diverse hulpvragen

Van 2008 tot 2016 werkte ik als Beeldend/Kunstzinnig Therapeut op de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. Dagelijks ontmoette ik daar mensen die in een diepe crisis waren en hulp nodig hadden bij het leren omgaan met bijvoorbeeld hun depressie, bipolaire stoornis, persoonlijkheidsstoornis, psychose, angst of dwangklachten. Ook kwamen patiënten bij mij voor rouwverwerking of het leren omgaan met de gevolgen van kanker.

Vanaf 2016 werk ik bij Stichting Centrum ’45. Dit is hèt landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotrauma klachten als gevolg van oorlog en geweld. Stichting Centrum ’45 heeft het keurmerk Top GGZ vanwege de hoog-specialistische behandelfunctie en de structurele verankering van onderzoek en kennisoverdracht binnen de organisatie.

Visie van Marjolijn Engelhard:
“In ieder mens schuilt het vermogen tot persoonlijke ontwikkeling en groei, ook als het even tegenzit.
Ieder mens kan stappen zetten in moeilijke tijden, maar dat hoeft niet alleen”.

Atelier

Naast de praktijk heeft Marjolijn Engelhard een atelier voor cursus schilderen, tekenen, pottenbakken . In dit atelier komen mensen niet alleen om de technische aspecten te leren, maar ze komen vooral om tot persoonlijke expressie te komen. Als cursist in dit atelier bepaal je zelf je eigen techniek en thema. Ook voor cliënten kan het fijn zijn om na een behandeltraject nog een tijdje kunstzinnig door te werken aan eigen thema’s in dit atelier.