Therapie aanbod

Therapie aanbod en werkwijze

Bij Praktijk Engelhard vind je een therapie aanbod gericht op inzicht, verwerking en groei bij rouwverwerking, emotionele gebeurtenissen, nachtmerries en ziekte.

Beeldend naar inzicht, verwerking en groei

In veel therapievormen is praten erg belangrijk. Ook in Praktijk Engelhard is het gesprek een belangrijk middel om inzicht te krijgen en tot verwerking te komen. Daarnaast werk ik ook met kunstzinnige expressie en opstellingen. Zo krijg je direct feedback op je denkpatronen, je emoties en je handelen.  Door emoties om te zetten in kunstzinnige beelden is verwerking mogelijk.  Je hebt letterlijk materiaal in handen waar je zelf iets mee kunt doen. Je geeft jezelf op die manier de handvatten en de inzichten die je nodig hebt om verder te komen in je proces. Inzicht en verwerking zijn belangrijke ingrediënten voor persoonlijke groei.

Intake

Tijdens de intake bespreken we de reden van je komst. We bekijken je vragen en/of probleem. We kijken kort naar de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. We stellen vervolgens een behandelplan op met een duidelijk einddoel en spreken de duur van de behandeling af. De intake is altijd vrijblijvend.

Behandelplan

Je krijgt zorg op maat. Dit betekent dat afhankelijk van je hulpvraag verschillende middelen ingezet kunnen worden die bij jou aansluiten. Een gemiddelde behandeling duurt 5 tot 10 bijeenkomsten. Halverwege het aantal afgesproken bijeenkomsten vindt er een tussenevaluatie plaats. We kijken samen of we nog steeds op het goede spoor zitten en stellen het therapiedoel bij als dat nodig is. Aan het eind van de laatste sessie evalueren we het proces en ronden we af. Soms spreken we dan af om na een bepaalde tijd nog enkele keren samen te werken.

Behandelvormen
– Gesprek
– Kunstzinnige expressie
– Systemisch werk (familieopstellingen)

Meer weten over het therapie aanbod?

Kijk dan op de website onder RouwverwerkingEmotionele gebeurtenissen, Ziekte, of Nachtmerrietraining. En heb je vertrouwen in deze therapie, schroom dan niet om contact op te nemen.